De kunst van het durven.

Beste vrienden bedrijfsleiders-ondernemers,
Vooreerst wil ik jullie, jullie families en jullie teams, voor januari weeral ten einde is, allemaal een voorspoedig 2019 wensen.
Meestal kunnen jullie mijn blogs lezen via dit kanaal maar dit jaar wil ik beginnen met wat 2018 mezelf en ons bedrijf Perfect Talent bracht.
Iets meer dan 8 maand nadat ik afscheid nam van Atlas Copco als  fulltime klant en bedrijfsleider van Maes Compressoren, is er al heel wat bewogen bij Perfect Talent. Het was helemaal geen makkelijke beslissing om de stap te zetten want na bijna 9 jaar Maes Compressoren door 2 overnames te hebben begeleid, zijn we gestart zonder klanten. Een grote sprong dus. Ik ken de schrijver van het boek ‘Geen grijze muis meer, de kunst van het durven’ redelijk goed en was dus wel aan mezelf verplicht te DURVEN. Soms (lees meestal) werkt een boek schrijven ook therapeutisch op de schrijver zelf. Ondertussen hebben we een uiteenlopend klantenbestand uitgebouwd van bedrijven met omzetten tussen de 2 en 200 mio €, met uitzondering van enkele multinationals.

Het is heel boeiend. We zien de bevestiging dat bedrijfsleiders, ondernemers en managers dezelfde zorgen hebben. Zorgen die ik ook had als bedrijfsleider van een gezonde KMO. Om die reden ben ik ook heel blij dat ik collega’s mag helpen en mijn ervaring kan gebruiken om hen terug te laten focussen op wat henzelf en hun bedrijf vooruit helpt. En dat is voor iedereen anders. Iedereen heeft zijn eigen beeld van waar hij naartoe wil of wat essentieel is. Allemaal worden we wel met dezelfde belemmerende zaken geconfronteerd. Veelal zijn de gevolgen van overregulering en personeelszaken de hoofdoorzaak om niet op snelheid te komen of blijven. Mede ook doordat dit zeker niet de redenen zijn waarvoor mensen een bedrijf uit de grond stampten of gaan leiden zijn. Overnames, fusies en familiale overdracht zijn ook belangrijke vertragers die weinig mensen gewend zijn . Wat tot menige frustratie, misverstanden en niet bezig zijn met wat telt, leidt.
Met onze aanpak die zich focust op de 6 business essentials loodsen we bedrijfsleiders en hun mensen naar een volgend niveau. Beginnend bij waar de grootste nood aan is. Wij hebben in dit verband een SMARTT- quickscan ontwikkeld.  Met deze SMARTT-quickscan brengen we heel snel de werking van een bedrijf in kaart. Deze quickscan maakt duidelijk waar de aandacht eerst moet naartoe gaan en welke prioriteiten kunnen gesteld worden of quickwins kunnen behaald worden. Je krijgt dus een antwoord op de vraag: ‘How SMARTT is your business?’ ‘Hoe slim is mijn bedrijf?’ Iedereen wil dat weten, toch.
Perfect Talent heeft ondertussen ook een opleiding ontwikkeld voor bedrijfsleiders, ondernemers en managers om hen te helpen de focus te houden en de juiste aandacht aan de juiste dingen te besteden. Deze opleiding heet ‘Start to be SMARTT’. Bedrijfsleiders zijn op zich al heel slimme mensen maar het gaat er om de dingen nog slimmer aan te pakken zodat de essentials herkend worden er blijvend aan gewerkt wordt door iedereen. Het hoeft niet gezegd dat dit de bedrijfsvoering ten goede komt.
Eind 2018 haalden we trouwens een mooie deal binnen waardoor we 2019 begonnen zijn met het inzetten van een eerste extra medewerker. In alle geval is 2018 zeer boeiend geweest en zien we ernaar uit in 2019 nog meer mensen te kunnen helpen. Hou ons in het oog want we blijven hard voor jullie werken en komen met veel nieuwe info en inzichten. En ik blijf natuurlijk ook bloggen. Dan kan ik nu en dan nog eens mijn gedacht zeggen. Wie weet gaat het wel over de nationale staking in februari 😉
Graag tot binnenkort en veel succes!
Wil je meer weten over ‘Start to be SMARTT’ of de SMARTT quickscan, stuur dan een mailtje naar eva@perfecttalent.be

Over de auteur: Sam Furnier

Plaats een Reactie

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.E-mailadres is verplicht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.