De oranje ‘zwarte doos’ van Sam Furnier – Etion dec 2015

Sam Furnier (CEO Maes Compressoren) wil een inspirerend leider zijn. Dat is volgens hem de reden waarom de beste mensen voor zijn bedrijf willen werken. Hij leerde al doende en al schrijvende en dat laatste werd zelfs een boek.

“Ik ben hier aangespoeld als consultant”, vertelt Furnier over zijn stap naar het CEO-schap. “Ik kreeg de opdracht om in zes maanden het inkoopverhaal en het personeelsverhaal op poten te zetten. Nadien zou ik naar een volgende opdracht stappen.”

“Toen kwam er onenigheid tussen de vorige eigenaars en de CEO. Men vroeg me over te nemen, wat ik tot vijf keer toe heb geweigerd. Het strookte niet met mijn ambitie. Tot mijn vrouw me overtuigde: ik kon gedurende een paar jaar bijleren en ben op het voorstel ingegaan. Ik werd dus eigenlijk per toeval CEO.”

“Het was inderdaad niet mijn droom om CEO te worden bij Maes, maar anderzijds wilde ik leren. Het werd een keiharde studieperiode, waarin ik heel veel bijleerde over management, aansturen en leiderschap. Ik maak ondertussen heel wat mee dat ik wil delen met anderen. Dat uit zich in het schrijven van boeken. Ik maak alvast deze plannen waar, terwijl ik anderzijds geleerd heb geduldig te zijn. Ik ben pas 46 en ben dus nog jong.”

Lees het volledige interview in het decembernummer van Ondernemen [PDF, 4 blz, 208 kB]

Over de auteur: Sam Furnier

Plaats een Reactie

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.E-mailadres is verplicht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.